Flammens barn

Innbundet

9788202397173

2013

222

Bokmål

Aleksander Melli

Kodeknekkerne 1

H. L. Dennis

Brodie, Hunter og Tusia er ennå ikke fylt 14, men har fått i oppgave er å knekke koden i det sagnomsuste manuskriptet "MS 408".

I første bok i serien, De tre utvalgte, fikk de et gjennombrudd, men koden er langt mer innviklet enn først antatt. Og oppdraget er farligere enn de visste da de startet.

I Flammens barn kastes Team Veritas inn i musikkhistorien, idet de oppdager koder i komponisten Elgars musikk. Sporene leder til renessansens Firenze, hvor munken Savonarola brente verdifulle bøker i 1498. Men det ryktes at enkelte bøker ble reddet fra flammene, og dette får betydning for Team Veritas’ jakt på sannheten. Spørsmålet er nå: Hva er hovedforbindelsen mellom alle disse oppdagelsene?

Samtidig som kodeknekkingen går fremover, befinner de tre barna seg i stadig større fare. Hva er det som skjules bak en kode som er så hemmelig at mektige mennesker er villige til å gå over lik for å hindre oppdagelsen?

Kodeknekkerne er en serie som baserer seg på et kryptert manuskript som finnes i virkeligheten. Det ble funnet av en Wilfred Voynich i en villa i Italia i 1912, og er fullt av underlige tegninger og tekst i kodeform. Ingen har noen gang klart å knekke koden i "MS 480"


mysterier, England, koder, konspirasjon