Golemens øye

Heftet

9788251657594

2012

534

Bokmål

Torleif Sjøgren-Erichsen

Bartimeus 2

Jonathan Stroud

Dette er andre bok i Bartimeus-trilogien. London blir på ny rammet av en serie mystiske angrep, voldsommere enn noen gang. Den unge magikeren Nathaniel må finne forbryterne raskt, og det betyr en farefull reise inn i fiendeland. Han blir nødt til å tillkalle den plagsomme, gåtefulle og småfrekke ånden Bartimeus.

To år har gått siden de forferdelige hendelsene i Amuletten fra Samarkand, og Nathaniel er allerede medlem av regjeringen. Han får som spesialoppgave å knuse den beryktede Motstandsgruppen, som står bak en rekke tyverier og sabotasjeaksjoner i London. Men det er ingen enkel oppgave: Kitty og vennene hennes er ikke lette å få has på. De planlegger sin farligste aksjon noensinne, en gravplyndring, som får uante og svært dramatiske følger for hele London. Snart står både jobben - og livet - på spill for Nathaniel.

"Full av action og intriger... leseren vil ivre etter bok nummer tre."
The Horn Bokk

"Gjør deg helt avhengig."
Books Etc

"Golemens øye er spennende, morsom og fantasifullt kreativ, og det er langt fra alle bøker som har klistret på merkelappen «fantasy»."
Kurt Hanssen, Dagbladet

"En enorm sjokoladepudding som blir bedre for hver munnfull."
Independent

"Enda en sofistikert, hånlig satire … hvor tempoet er høyt og handlingen både skremmende og morsom – du vil ikke at den skal slutte."
The Bookseller

"Synsvinkelen veksler mellom de tre sentrale hovedpersonene og gir dybde, detalj og humor til de actionfylte grøssene."
The Times

"Stroud er i strålende form i denne fantastiske andre runden."
Publishing News

"Stroud presenterer sin fantastiske oppdiktede verden med et unikt engasjement og vekt på detaljer."
Mail On Sunday

"Jonathan Strouds Amuletten fra Samarkand skiller seg ut som en av de beste barnebøkene i fjor. Den fornyer fantasy-sjangeren og lager noe smart, overraskende og litterært."
Nicolette Jones, Sunday Times

"Nyskapende, slående, vittig og vis – denne romanen er en verdig oppfølger til Amuletten fra Samarkand."
Nicholas Tucker, TES

"Amuletten fra Samarkand … leverer en så uforglemmelig blanding av magi, historie og intriger at leseren øyeblikkelig vil ha oppfølgeren, Golemens øye. Med en fascinerende stil og en fengslende fortelling, er det vanskelig å tenke seg en mer livlig samling av karaktertyper og vågestykker."
Scribbler

"Må ha-bøker i alle fantasysamlinger."
School Library Journal

"Leserne kan puste ut … et uimotståelig plott, fullpakket av magi, bråk, vidd og visdom.  Høyt tempo, skremmende og morsom – du vil ikke at fortellingen skal ta slutt.»
Lindsey Fraser, The Bookseller

fantasy