Hestenes klan

Heftet

9788202351212

2011

447

Bokmål

Innbundet

9788202322113

2010

447

Bokmål

Live Bonnevie

Live Bonnevie har skrevet en pageturner som griper leseren fra første side. Det er ingen hemmelighet at boken nærmest har fått kultstatus i deler av hestemiljøet, men du trenger ikke være interessert i hester for å lese den.  Hestenes klan er først og fremst en gnistrende fortelling om de store spørsmålene i livet og kampen for å bli den man er ment å være.

Det er en historie om en 17-årig jente og en hest, men ikke bare en hestebok. Det handler om hvordan det i alle familier finnes tilbakeholdte eller hemmelige historier om livssmerte. Alle som vokser opp vil en dag komme til et veiskille der man må ta stilling til om man vil bære arven fra foreldrene videre eller ikke. Det er det viktigste valget vi tar i livet. Den er også en mystisk og mytisk historie om forholdet mellom mennesker og dyr, om overlevelse og løsrivelse, om kjærlighet og om å finne seg selv på tross av og ikke på grunn av foreldre.

Amanda Fivel gjennomgår en dannelsesreise i ordets rette forstand. Boken avdekker hvordan det å leve opp til andres forventninger frarøver oss vår medfødte intuisjon og klokskap. Det handler om å våge å legge ut på leting etter den indre stemmen, den som er vår egen. Og den handler om å trosse de som holder oss tilbake, fordi det må til. Amandas utvikling i forholdet til hesten speiler utviklingen i henne selv. Den er tøff og krever mye, men hun kommer ut som et helstøpt menneske. Live Bonnevie har skrevet en autentisk hyllest til naturen, hesten og mennesket i sin reneste form. Man kan ikke unngå å bli rørt og beveget av denne fantastiske historien.

Les utdrag fra boka her

familie, hester, natur