Himmelblomsttreet

1995

Innbundet

9788282057783

2014

582

Bokmål

Mino-trilogien 2

Gert Nygårdshaug

«Vi sitter i det grønneste av alt grønt. Hør alle lydene. Det er ingen gråt. Jungelen gråt heller ikke da min landsby ble brent og alle mine døde. Jungelen kan ikke gråte. Jungelen føder stadig nytt liv.
Milliarder på milliarder av nye liv. Dette må vi passe på, Yenso, du og jeg, kanskje er det derfor vi sitter her nå, nettopp fordi du og jeg skal passe på denne jungelen som det aller viktigste på hele denne kloden.»

Jens Oder Flirum, alias Yenso, fra Flirumbygda i Norge blir i ung alder dømt for mord, han har hatt en oppvekst uten mål og mening og vært småkriminell. Men det viser seg at dommen var feil, Jens mottar 21 millioner kroner i erstatning.
Dette er begynnelsen på en reise gjennom Europa videre til Amazonas der han starter en forskningsstasjon som samler inn alle verdens planter.
Sammen med kameraten Mino skal han senere vende tilbake til det borgerkrigsherjede Europa for å gjennomføre «den store planen» - hevnen over kapitalismens hensynsløse utnytting av naturen.

Himmelblomsttreet er andre bok i den kritikerroste Mino-trilogien. Dette er en dramatisk og politisk bok med heftig kritikk av århundrer med europeisk imperialisme og utnytting av folk og miljø.

miljøvern, terrorisme, indianere, regnskog

Mino-trilogien