Hodejegerne

Innbundet

9788203193910

2008

240

Bokmål

Jo Nesbø

I "Hodejegerne" møter vi den sjarmerende kjeltringen Roger Brown, en mann som tilsynelatende har alt. Han er Norges mest vellykkede hodejeger, han er gift med den altfor vakre galleristen Diana, har en flott villa - og lever over evne. Samtidig driver han et farlig spill som kunsttyv.
På en vernissasje presenterer hans kone ham for nederlenderen Clas Greve. Ikke bare er Clas den perfekte kandidaten til toppstillingen i elektronikkfirmaet Pathfinder, han er også i besittelse av "Jakten på det kalydonske villsvin", et nærmest uvurderlig bilde av Peter Paul Rubens. Roger øyner sjansen til å bli kvitt alle økonomiske problemer - og gir seg ut på sitt største kupp. Men brått er det ikke økonomien som er hans største problem lenger ...

Den norske leserprisen 2008.

Handlingen fører oss fra samfunnets pengeelite til en underverden av torpedoer og svindlere, og vi opplever de mest utspekulerte drap, forfølgelsesscener og forsvinningsnumre som sjangeren kan by på. Boken var blant de nominerte til Bokhandlerprisen 2008."... en knallgod underholdningskrim, hvor Nesbø slipper løs hele fortellerregisteret sitt i en historie som også er villere og galere enn noe han har skrevet tidligere."
Kurt Hanssen, Dagbladet

"... en trygg investering for alle som ønsker seg spennende sommerlesning av lødig kvalitet."
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast fem)

"Dette er eit moderne eventyr, og det er godt fortalt."
Audun Sjøstrand, Bergens Tidende

"... en briljant og elegant thriller."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Sprudlende Jo Nesbø raljerer over de nyrike og byr på norgeshistoriens mest bestialske nedsynkning."
Svein Harald Moe, Fædrelandsvennen

krim, kunsttyv, Roger Brown