Huset ved havet

Innbundet

9788202423186

2013

320

Bokmål

Hans Olav Lahlum

Huset ved havet er en spennende roman for krimlesere i alle andre. Det dreier seg om to ungdommer fra Oslo, men handlingen utspiller seg i et lite fiskevær i Nordland. Faren til 17-åringen Nicolai får forsommeren 2012 kjøpe huset til en avdød enkefrue svært billig. Nicolai lar seg sjarmere av det store gamle huset ved havet - og øyner sjansen til endelig å få sin utkårede Bea opp i bingen dersom de to drar sammen på en romantisk liten sommerferie dit. 

Etter ankomst avsløres det snart at tragiske og uoppklarte hendelser fra slutten av 1980-tallet sterkt preget både stedet og huset. Den forrige beboeren døde da hun, av uklare årsaker, falt i havet fra en klippe utenfor huset. Bea og Nicolai er to nysgjerrige og oppgående ungdommer som ikke kan motstå fristelsen til å kaste seg inn i rollen som privatdetektiver. 

Både Bea og Nicolai har allerede før avreise bestemt seg for at de på denne turen vil debutere seksuelt. Men det har de selvsagt ikke våget å fortelle hverandre. Uventede hendelser rundt dem gjør at forsøkene stadig blir utsatt eller avbrutt. Imens utspiller det seg i det ytre et stadig mer dramtisk krimmysterium rundt de to ungdommene og huset ved havet ...

krim, mysterier