Kanskje det er hjertet

Innbundet

9788205490017

2016

84

Bokmål

E-bok

9788205491663

2016

Bokmål

Helene Guåker

hvis ingen ville merke
om vi forsvant
hvor lenge kunne vi da væra
borte

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må hende!
Så begynner ungdomsskolen. Og ungdomsskolen kommer med muligheter, og med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen!

Men Vilde blir forelska i Lars. Og så i Peder. Og selv om forholdet til Peder ikke er så fint som det kanskje burde være, danner det en avstand til Susanne – en avstand som gjør det vanskelig for Vilde å være der for henne når hun trenger henne som mest.

I langdiktet Kanskje det er hjertet skriver Helene Guåker skarpt om en ung jentes overgang fra pur ung til nokså ung, med all den nervøsitet og sitrende forventning det innebærer, i en finstemt balansegang mellom usikkerhet og overmot. Det hele formidlet i et klart, suggerende språk, hvor formen gir stoffet en særegen kraft.

da Susanne endelig sier noe, sier a det som at hu har tenkt på det lenge, hu sier: Skal vi lage ei pakt, eller vi må lage ei pakt, og jeg spør hva slags pakt, og hu sier at det må væra ei slik pakt som sier eller gjør eller betyr at vi kan stole på hverandre, og aldri svikte, og aldri bryte pakta, og det vil jeg, eller jeg vil i hvert fall litt, ikke gjøra noe farlig, men jeg kan godt væra med, og jeg sier ja, prøver å si det med overbevisning, klart jeg er med, jeg er med


vennskap, kjærlighet, dikt

Nye bøker siden sist - februar 2016