Miss Peregrine og øyas hemmelighet

Innbundet

9788251656887

2012

416

Bokmål

Torleif Sjøgren-Erichsen

Andre utgaver

Ransom Riggs

En mystisk øy skjult i tåken. Et forlatt barnehjem invadert av krypende edderkopper og rotter. En låst koffert full av gamle fotografier. Og en veldig nysgjerrig tenåring med et digitalt kamera og all verdens tid.

1. plass på New York Times’ bestselgerliste!

En forferdelig familietragedie tvinger 16 år gamle Jacob til å reise til en øy utenfor kysten av Wales, der han gjenoppdager et forlatt barnehjem. Hva slags sted er dette egentlig og hvem er Miss Peregrine?

Mens han utforsker det forlatte huset, skjønner han at barna som en gang bodde der – blant dem hans egen bestefar – var mer enn bare spesielle. De kan til og med ha vært farlige. Og de kan fortsatt være i live …

Denne fantasyboken, som er den første i en serie, gir deg frysninger nedover ryggen! Boken inntok med rette 1. plassen på New York Times’ bestselgerliste etter å ha ligget blant de fem beste i ukevis. Nå er stjerneregissør Tim Burton i gang med filmatiseringen av boken, og storfilmen kommer sommeren 2013.

"En intens, rørende og herlig rar debutroman. Samspillet mellom fotografiene og tekstene skaper en uforglemmelig historie."
John Green, New York Times

"En herlig og eksentrisk leseopplevelse som utmerker seg med gode karakterskildringer og noen veldig nifse monstre ... mørk, men energisk."
Publishers Weekly

Les intervju med forfatteren:
K

spøkelser, tidsreise, historisk, øy, freaks