Nebelgrad Blues - Traktorfuzz

Heftet

9788292226162

2008

164

Bokmål

Sigbjørn Lilleeng

Nebelgrad Blues 1

Sigbjørn Lilleeng

De tre første heftene av Nebelgrad Blues er her samlet i bok. Her beskrives overgangen fra ungdom til voksen, konflikt mellom by og land, vennskap, kjærlighet og følelsen av å være outsider i et tradisjonelt bygdemiljø. Hovedpersonen er 21-årige Bernard som er Grim Obsessions middelmådige gitarist, og som dessuten jobber i den lokale videosjappa.

Om Nebelgrad Blues 1:
Med Nebelgrad Blues 1 heftedebuterer et av de store nye talentene i norsk tegneserieverden. En 48 siders historie om å gå fra ungdom til voksen i en norsk småby. Hovedpersonen, Bernard, er 21 år og opplever at tilværelsens eneste lyspunkt er en middelmådig karriere som gitarist i bandet Grim Obsessions. I den lille byen er det få som deler interessen for uavhengig kultur, og han finner seg lite til rette både blant de lokale rånerne og blant utflytterne som begynner på studier og skoler i store byer.

Om Nebelgrad Blues 2:
I Nebelgrad Blues 2 videreføres karakterene og miljøet fra første nummer, og vi begynner å ane konturene av en stor episk serie. Hovedpersonen er fortsatt 21-årige Bernard som har en middelmådig karriere som gitarist i bandet Grim Obsessions. Siden sist har han fått seg en lat jobb i videosjappa. Videre møter vi de andre medlemmene i bandet, Karl og Helena, og vi følger innflyttingen i nytt øvingslokale. Øvingslokalet er garasjen til vennen Martins alkoholiserte onkel. Den mystiske Martin viser seg å ha skjulte talenter og får seg en plass i bandet. Også i dette heftet møter vi dessuten representanter for rånerkulturen i den lille byen.

Om Nebelgrad Blues 3:
Sigbjørn Lilleeng imponerer i sitt tredje nummer av Nebelgrad Blues på litt over et år. De to første heftene har hatt mange entusiastiske lesere og i Nebelgrad Blues 3 videreføres karakterene og miljøet. Fortsatt beskrives overgangen fra ungdom til voksen i en norsk småby. I sentrum for begivenhetene står Bernhard og bandet Grim Obsessions. Sigbjørn Lilleengs friske, elegante strek og spenstige fortellerteknikk gjør dette til obligatorisk lesning.

tegneserie, musikk, ungdom, voksen, bygd