Uglies

Innbundet

9788251655064

2011

367

Bokmål

Magne Tørring

Andre utgaver

Uglies 1

Scott Westerfeld

Uglies er den første boken i en trilogi som foregår i en perfekt verden hvor alle 16-åringer blir tvunget til å ta en skjønnhetsoperasjon. I denne uhyggelige fremtidsvisjonen må alle være smellvakre som supermodeller med store øyne, fyldige lepper og veldreide kropper.

De fleste tenker at det er bra, at ingen lenger dømmes etter utseendet alene. Men for dem som bor i Smoke, et opprørersamfunn langt utenfor sivilisasjonen, er situasjonen en annen: Tenåringene her vil ikke underkaste seg skjønnhetstyranniet og nekter å la seg operere. Hovedpersonen Tally oppdager snart at pen-verdenen er alt annet enn vakker når det kommer til stykket.

Samtlige titler i Uglies-trilogien, (Uglies, Pretties og Specials), har ligget på New York Times bestselgerliste. Bøkene, som har en enorm appell til ungdom, er oversatt til 27 språk og til sammen trykket i 3 millioner eksemplarer (2010).

"En spennende fremtidsverden blir brettet ut, og det er aldri langt mellom action-etappene. Forfatteren, som har flere slike ungdomsserier under produksjon, har utvilsomt tak på stoffet sitt." - May Grethe Lerum, VG

"Fart, driv og spenning ... en avslutning som gjør at vi knapt kan vente på neste bok." - Cathrine Krøger, Dagbladet

spenning, drama

Status i en dystopisk verden