Anthony Doerr

Pantagruel forlag

Født og oppvokst i Cleveland, Ohio. Han er forfatter av tre novellesamlinger som alle har vunnet flerfoldige prestisjetunge priser. I tillegg til Alle lysene vi ikke ser, har Doerr skrevet romanen About Grace. Også disse har fått enestående kritikker, vunnet høytstående priser og britiske GRANTA magasin har plassert Doerr på sin liste over de 21 beste unge, amerikanske forfattere i vår tid.

Alt lyset vi ikke ser er kåret til årets beste bok 2014 av blant annet San Francisco Chronicle, The Week, Entertainment Weekly, The Daily Beast, Slate.com, Christian Science, Monitor, The Washington Post, The Seattle Times, The Oregonian, The Guardian og ikke minst Kirkus. Lenge har den ligget på den gjeve førsteplassen på New York Times bestselgerliste, og boken har ligget inne på denne listen i 38 sammenhengende uker.

Rettighetene er så langt solgt til 38 land, og boken har solgt nærmere en million eksemplarer i USA alene. Alt lyset vi ikke ser blir også film, Scott Rudin – kjent fra blant annet No country for old men – skal produsere filmen for FOX Searchlight.