Eldrid Johansen

June Witzøe

Eldrid Johansen er født i Oslo i 1973. Hun er utdannet syngende skuespiller fra Bårdar Akademiets musikkteater- og artistlinje. I tillegg er hun Cand. Philol fra Universitetet i Oslo.

Eldrid debuterte som barnebokforfatter i 2005 med Sara vil bli stjerne. Eldrid har utgitt mange barnebøker, samt postkortboka Hilsen fra Lykkelandet, siden den gangen. Hun holder skrivekurs i regi av Forfattersentrum, og reiser ofte på skolebesøk med opplegg rundt bøkene sine. Hun har vært medredaktør og oversetter (fra hieroglyfer) til Den egyptiske dødeboken og tekster om livets vei, samt oversatt en barnebok fra fransk. I 2010 kom MEG OGSÅ, bok for barn og ungdom som opplever sykdom i familien, som Eldrid skrev sammen med designer og illustratør Tone Bergan i regi av Oslo Universitetssykehus. MEG OGSÅ deles ut gratis til barn som er pårørende til syke foreldre og søsken ved sykehuset. Fra 2012 ble det også mulig å kjøpe den i butikk og på nett med nye opplag fra Universitetsforlaget.

Eldrid har dirigert mange kor, og vært instruktør ved Korsommerskolen i Oslo, solistkurs i Helgeland, og i prosjektet Musikal Crash Course i regi av Den kulturelle skolesekken og Musikk i skolen. I mange år arbeidet hun som sangpedagog og korleder ved Bårdar Akademiets danselinje.

I tillegg til å skrive, jobber Eldrid som frilans sanger og skuespiller. Hun har vært med i musikaler og show, blant annet i Jesus Christ Superstar, Annie og Annie Warbucks., og vært korist for Øystein Sundes i showet … og vel så det. Hun har deltatt i Beat for Beat på Nrk, sunget i Disneyfilmer, i Det norske Solistkor, i vokalkvartetten Fire på rad og synger under bryllupsscenen i filmen Kunsten å tenke negativt. Hun har dessuten jobbet som skuespiller i reklamefilmer, blant annet for Rema 1000. I 2006 var hun med å skrive musikkteaterforestillingen for barn Om svin og høns, som hun også spiller i. Forestillingen er støttet av SEANSE. Hun var med i konsertforestillingen Ljuse kvällar i 2009, og i Hujedamej, en musikalsk hyllest til karakterene i Astrid Lindgrens univers, under Pegasus, barnedelen av Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i 2010, og I JUBA TUBA, en musikalsk hyllest til Knutsen og Ludvigsen, som hadde premiere under Pegasus I 2011. Eldrid har turnert I flere år med Hujedamej i regi av Den kulturelle skolesekken. Hujedamej ble i 2013 nominert til Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens egen pris for beste produksjon.

Eldrid er bosatt I Oslo med samboer to sønner, en stesønn og en liten datter.