Iselin Alvestad

Iselin B. Alvestad (født 1978) har studert konfliktløsning i Berlin og Kung Fu i Hong Kong, men er nå bosatt i Oslo. Hun debuterte i 2007 med Alanya - Veien følger hjertet, den første boken i Alanya-serien. Boken ble nominert til Arks barnebokpris. Oppfølgerne er Alanya - Dragene våkner (2008), Alanya - Veien til Domar (2009), Alanya - Absalons krigere (2010) og Alanya - Kampen om Aryak (2012).

Alvestad har en Cand. mag.-grad fra Universitetet i Oslo med fordypning i Informatikk, hun har også studert statsvitenskap, matematikk og Østasia-kunnskap. I tillegg har hun en mastergrad i konflikthåndtering fra Berlin. Master-oppgaven skrev hun om FN og militær intervensjon. Hun jobber til daglig med blant annet analyse av konfliktbildet i Midtøsten.

Hobbyer er særlig skriving, bøker og film. Favorittbøker er sakprosabøker om historie, samt reiseskildringer og biografier. Noen favorittbøker er: Ali og Nino av Kurban Said (Lev Nussinbaum), I skyggen av Bysants av William Dalrymple og Silkeveiens skygge av Colin Thubron.