Kitty Fitzgerald

kittyfitzgerald.com

Kitty Fitzgerald (født 25. september 1946 i Tipperary) er en irsk-engelsk forfatter, bosatt i Newcastle upon Tyne, England. Hun har skrevet lyrikk, romaner og skuespill.

Hun er lærerutdannet, med eksamen fra 1979. Hun publiserte sin første novelle i 1983, sin første roman i 1985, og fikk et bredt gjennombrudd med Pigtopia (Griseparadis) i 2005. Andre bøker av henne er Small Acts of TreacherySnapdragons, og Marge. På norsk er hun kjent for ungdomsromanen Griseparadis (2006).

Boka innbyr meg til å finne en assosiasjon eller merkelapp som jeg kan bruke til å forstå mer av Jack. Han er Shrek, det fryktede men ømme monsteret; han er Elling som står utenfor; han er druiden og seeren med magiske riter og oversanselig innsikt; han er dyre-tolk; og han overgår alle disse kategoriene. Han er ikke bare en tomsing, men like mye en vismann med unike kunnskaper. Dette er nok ikke en bok for alle. Det finnes fæle scener, og eksentriske personer. Og noen scener kan virke overdrevne. Min oppfatning av den vekslet mellom irritasjon og nysgjerrighet underveis, før det endte i begeistring.
– litteraturkritiker Morten Haugen om Griseparadis, Adresseavisen, 20. mars 2006