Patrick Rothfuss

Ukjent

Patrick Rothfuss var så heldig at han ble født i Wisconsin hvor lange vintre og mangel på kabel-TV ga ham en forkjærlighet for lesing og skriving. Moren leste for ham som barn, og faren hans lærte ham å bygge ting.

Mens han vokste opp viste ikke Pat noen interesse for å «bry» seg og greide derfor ikke å leve opp til sitt fulle potensial. Til tross for at han ikke syntes å ha noen interesse av å gjøre noe produktivt med seg selv, fortsatte Pats foreldre til å elske ham. De var også oppmuntrende, men på en svært generell måte, da han ikke syntes å ha noen konkrete talenter å snakke om.

Fordi han hadde funnet glede i den vanskelig vitenskapen på videregående, begynte Pat på college for å bli  kjemisk ingeniør. Han ga fort opp dette karrierevalget, og bestemte seg for å bli klinisk psykolog. Etter en stund gav han opp dette også og innrømte at han ikke hadde noen ide om hva han ville gjøre med livet sitt, og forandret hovedfaget sitt til ubestemt til tross for at han hadde vært på universitetet i over tre år.

I løpet av de neste seks årene levde Pat livet som en flakkende student, samtidig som han sjonglerte tre jobber og studerte han alt som interesserte ham: filosofi, middelalderhistorie, østlig teater, antropologi, sosiologi .... Etter ni år som student ble Pat tvunget av universitetet politikk til å endelig fullføre sin bachelorgrad .... i engelsk.

Mens han gikk på universitet, oppdaget Pat at han var god til å skrive. Han skrev poesi for en lokalt litterær serie, en satirisk rådgivning spalte for den lokale avisen, og manus for et komedie show på radioen. To måneder før eksamen var Pat endelig ferdig med prosjektet han hadde jobbet med i over syv år, en gigantisk historie om livet til en mann ved navn Kvothe.

Etter to uutholdelige år med videre skole, returnerte Pat til universitet han hadde lært og elske som student, nå som lærer. I denne perioden ble boken hans avvist av omtrent alle forlag i det kjente universet. I 2002 vant en del av Pats bok, kamuflert som en novelle, førsteplassen i the Writers of the Future contest. Pats historie, The Road to Levinshir, ble publisert i volum 18 av deres samlinger, og de fløy ham ut til deres fabulous writers workshop i Los Angeles.

Det var på denne «workshopen» at Pat møtte Kevin Anderson, som introduserte ham til sin agent,
Matt Bialer. Det var Matt som til slutt fikk Pat i kontakt med sin nåværende, elskede redaktør,
Betsy Wollheim (Daw books).

Slik ble The name of the wind til.

Pat lever fortsatt i sentrum av Wisconsin. Han mangler fortsatt kabel-TV, og de lange vintrene tvinger ham til å holde seg inne og skrive. Han underviser fortsatt på det samme universitet, og fungerer som rådgiver for «the College Feminists og den lokale fekteklubben. Når han ikke leser og skriver, bruker Pat  tiden sin på å spille dataspill, og leker med alkymi i kjelleren sin.

Han elsker den verdenen og figurene han har skapt, og han elsker at folk får sjansen til å møte dem.

Les mer på forfatterens hjemmeside.